Vapun kunniaksi tein siis tollaisen mustikka-valkosuklaakakun :-) Alkuperäinen ohje on nimeltään mustaherukka-valkosuklaakakku, mutta mä vaihdoin noi mustaherukat mustikkaan! Mustikka levis vähän tohon valkoselle osalle, kun tota kakkua leikkas.

1241078259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikka-valkosuklaakakku:

Pohja:

1 pkt (300g) kaurakekseja

75 g margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä

300 g valkosuklaata

4 dl kuohukermaa

½ dl sokeria

500 g maitorahkaa

½ dl vettä

Pinnalle:

400 g mustikoita tai mustaherukoita

2 dl hyytelösokeria

2 dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Pane ne pieneen kulhoon vesitilkan kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Oli kyllä tosi hyvää! Suosittelen ;-)